lauantai 2. marraskuuta 2013

Kakuista asiaa

Meillähän siis pidettiin kahdet kihlajaiset. Tein molempiin kakut ja muut tarjottavat itse. Tässä vähän todistusaineistoa. Kakku on syönyt sisäänsä nougat-täytteen wiener nougat -crushista ja suklaapohjan, päällä on suklaata, kermaa ja rahkaa - sekaisin tietysti. Sekä sokerimassakukkaset. Inspiraation lähde tähän löytyy kakkumonsterin blogista. Macaronsit taas on vadelmaisia versioita. Sisällä tuorejuustoa ja vadelmia, sopivassa suhteessa. Ylivoimaisesti paras macarons -ohje löytyy Painted By Cakes -blogista.


Olen niin pohtinut että olisi tavallaan ihana tehdä myös häihin kakut itse, mutta Mieheni kieltää sen ehdottomasti. Mikä on ihan ymmärrettävää tuntien minut ja stressitasoni sekä sen, mikä se voikaan olla tuollaisena päivänä. Mutta haluaisin että kakku olisi hieno, harmittaisi jos tulisi sellainen olo sitten hääkakusta että osaisin itse tehdä hienomman ja paremman. Varsinkin kun en perusta edes ihan perinteisten kermakakkujen maustakaan.

Olenkin vähän kartoitellut mitä maksaa teettää vähän erilainen kakku. Pirkanmaan seudulla on ainakin Kakkuateljee, heillä on pieni myymälä hämeenpuistossa (ihana!) ja tekevät myös tilauksesta kakkuja. Lähtöhinta taisi olla 3,90€/hlö ja riippuu sitten ihan siitä minkälainen kakku olisi kyseessä. Ensimmäinen ajatukseni oli, että apua - 100 hengen häissä kakulle tulisi hintaa vähintään 390€. Siis kakulle. No, jatkoin tutkimuksiani. Painted By Cakes -blogin kirjoittaja, vuoden käsityöläinen ja Koko Suomi Leipoo ohjelmastakin tuttu Emma Iivanainen tekee taidekakkuja tilauksesta, ja kyselinpä sitten häneltä hintoja. Ja niin. 6,90 €/hlö. Ymmärrettävää sinänsä, onhan se käsityötä ja taidetta. Mutta no. Ei meidän budjetille, valitettavasti, vaikka mielettömän hieno juttu oliskin. Tätä(kin) täytyy vielä jäädä pohtimaan ja kartoittamaan muitakin mahdollisia vaihtoehtoja.

Yksi vaihtoehto olisi tietysti tehdä joku aika simppeli kakku kuitenkin siis itse.. Esimerkiksi pursotuksin saa aikaan helposti suht näyttäviä kakkuja. Ja pohjat voi tehdä ja täyttääkin etukäteen pakkaseen ettei siihen edelliselle päivälle jäisi muuta kun koristelut.

Ruusu -kakku
Ombre -kakku petal-tekniikalla
Tämä on yksi asia to do -listalla. Selvitä kakkuja. Seuraavaksi ajattelin kirjailla tänne ylös vähän vaihtoehtoja hääpaikalle. Siitä meillä on aika tarkkakin mielikuva millainen olisi ihana, saa nähdä mitä lopulta löydetään.. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti